maandag 30 september 2013

Ontknoping in Nebraska in 'Brieven Boven Water'

 
In de vierde aflevering van 'Brieven Boven Water' de ontknoping van de speurtocht naar Gerrit Bakker, een 17-jarige jongen uit de 19e eeuw die ontroerende brieven naar huis schreef.
In deel één zagen we hoe de Loosdrechtse Erik in oude kerkarchieven in het plaatsje Holland, Nebraska, terechtkwam. Hij hoopte daar aanwijzingen te vinden omtrent het lot van zijn 19e eeuwse familielid. Vanavond de ontknoping waarbij Erik onverwachte ontmoetingen heeft en steeds dichterbij de waarheid komt. Welke familie vindt hij nog terug in Amerika? Zal hij nazaten van Gerrit Bakker vinden en zal hij antwoord krijgen op zijn belangrijkste vraag: waar is Gerrit Bakker gebleven?
Een heftige epidemie van Gele Koorts velt honderden Curaçaoënaars. De familie Evertsz ontspringt de dans maar valt toch ten prooi aan rampspoed. Engelse kanonskogels vellen de halfdronken bemanning van de Nederlandse vloot en bezorgen kapitein Evertsz de hoofdpijn van zijn leven. Als zijn neefje dan ook nog pijp rookt tussen dozen vol licht ontvlambaar buskruit krijgt de doodgraver het wel heel erg druk. Derk Bolt neemt nazaat Victor van Kampen mee naar Curaçao, op zoek naar sporen van dit onbekende familiedrama. En lukt het ze om het verdwenen graf te vinden van ‘Cornelis met het Halve Hoofd’?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten